Tein tälle nyt uuden oman sivun, niin voin kirjottaa tänne kaikki haaveeni tulevaisuudesta :)

Tää kuulostaa nyt tosi teiniltä, mutta en osaa asioita juuri järkevämminkään selittää.. Oon suunnitellu elämäni seuraavat noin 20 vuotta eteenpäin näin: Koska oon erittäin lapsirakas, haluan kumppanin lisäks 11 lasta. Ja ihan  oikeesti kaikki ne. Ja tyttöjä kaikki. Oon keksiny niille nimetki jo, ja tässä järjestyksessä ne haluan: Pihla, Mahla, Verna, Aada, Oona, Iida, Lea, Maj, Aurelie, Petriina, Adalmiina ja Pauliina. Rimmaa  mukavasti.  (Listas on 12 nimee,  ja ihan tarkotuksella.  En  oo vielä päättäny että Petriina vai Pauliina, luultavasti  Pauliina. Tai sitten jätän Aurelien pois, vaikka sekin olis tosi ihana nimi - voi vaan olla että ne nimitoimiston hyypät ei hyväksy sitä Otsan rypistys ) Ne on siks eri paikoissa, että toi järjestys pysyy.. Kaikille on myös toiset ja kolmannet nimet, niitä vaan en jaksa tässä luetella. Tai ehkä joskus.. Oon aina tykänny pitkistä ja erikoisista nimistä, siks oon valinnu lapsilleni noi nimet. Ja oon pyrkiny siihen, ettei kellään toisella meidän suvussa olis samaa etunimee. Toisissa ja kolmansissa nimissä taas oon siellä täällä käyttäny mm. mummujeni nimiä, esimerkkinä nyt vaikka Pihla, jonka nimi olis Pihla Hilja Helinä ja mun toisen mummuni nimi on Eine Helinä. : ) Ja jos nyt sattuiski niin, että tulis poika/poikia, niin sille/niille nimeks antaisin Jalo Onni Henrikki ja/tai Jonni Saku Matias. Lisää poikia en halua. Noissa nyt ei kummassakaan oo sukuperuisia nimiä. Muuten vaan halusin ne kokonaisuudessaan kirjottaa, sillä yksinään ne kuulostaa jokseenkin tyhmiltä tai oudoilta..

Rakennan/rakennutan ison kakskerroksisen talon perheelleni, johon kaikki mahtuu. Oon suunnitellu senki jo pohjapiirroksia ja kalusteita myöten. (Neliöistä en tiedä kun en oo niihin perehtyny, mutta ehkä vois joskus yrittää laskee ne.) Tein siis tossa syksyllä ensin taloni pohjapiirrokset, sitte liimasin ne isoille kartongeille. (Kaks kerrosta, kaks yli A3-kokosta kartonkia.) Niihin sitte piirroksen ympärille hain netistä ja lehdistä kuvia kalusteista ja väreistä, mitä haluan talooni. Pyrin sijottaa ne aina kunkin huoneen läheisyyteen. Täytyy kattoo jos joskus saisin ees pienen osan  niistä  skannattua koneelle että saisin kuvan tänne. Mutta  niin... Suurin osa lapsista nukkuu aina kaks samassa huoneessa, tai aluks niin onki, mutta kun lapset kasvaa niin vanhimmat saa sitte oman huoneen. Suurperheellisenä ja talon rakennuksen jälkeen melko rahattomana siinä ei silti oo mitään "ylimäärästä", eli se ei oo "talo kaikilla herkuilla", vaikka varmasti paljo tuleeki maksamaan.
Nuorempana mun haaveena oli saada taloon sisälle uima-allas, mutta ainaki tässä vaiheessa luovuin siitä, koska se ei olis mahtunu mihinkään enkä halunnu tehdä pelkälle uima-altaalle erillistä lisäsiipee. Tosin aattelin sitte rakentaa erillisen pienen "saunakammarin" uima-altaineen talon pihapiiriin ja sama tila toimii myös vierashuoneena, jos vieraita tulee niin paljon.. Talossa mulla muutosten jälkeen on kyllä jo yks vierashuone, mutta tosiaan jos vaikka juhlien aikaan tulee paljon sukua kylään niin ei tarvii patjoille majottaa.. Hymy 

Autot on suunniteltu kans jo, toinen on pieni kauppakassi, jolla pääsee helposti käymään asioilla keskustassa ja tietenkin siellä kaupassa. Toinen auto olis sitten n. 20-25 paikkanen pikkubussi. Eteen jäis 13 paikkaa meille, perästä loput penkit pois ja sinne tila koirille ja matkatavaroille. Se mun uus ihastus Jani ehdotti, että sinne vois laittaa myös muutaman sängyn, mutta empä tiiä.. Ja sitten se ehdotti, että vois ostaa kokonaisen linja-auton ja siitä samanlailla 13 penkkiä jätetään, peräpäähän vois rakentaa "asunto-auton" sänkyineen ja keittiöineen päivineen, kun pistäis ikkunoita umpeen sieltä. Linkkareitten vessat on myös aika pieniä, ajattelin että vois tuplasti suurentaa sitä ja laittaa suihkunkin sinne. Ihan kiva siitä varmasti tulis ;) Ja ihan toteuttamisen arvonen idea ;) Sellasella on vaan kiva liikkua kun ei se mee kun sataa korkeintaan.. Että ehkä se pikkubussi olis sittenki käytännöllisempi, ei välttämättä lujempaa pääsis mutta sillä sentään vois vielä käydä kaupassa ja keskustassakin..

Haluan myös oman yrityksen tai siis yritykset, koska oon ajatellu perustaa ensin koirahoitolan ja siitä saaduilla tuloilla parin vuoden päästä pienimuotosen kotieläinpihan. Tilat ja eläimet on myös suunniteltu jo, tietenki. Koska rakennan taloni vähä enemmän maaseudulle, niin noi molemmat mahtuu talon pihapiiriin myös. Kotieläinpihalle tulis nää eläimet: 3-4 lehmää plus pari vasikkaa lattia"navettaan", 1-2  hevosta, 3 lammasta, 3 vuohta, parisenkymmentä kanaa ja oon myös pitkään  haaveillu kyyhkyistä. Mutta en tiedä otanko niitä sittenkään, ne paskoo ja sotkee niin paljon. Kaikki eläimet on saman katon alla, tilavissa karsinoissa, kanatkin saa olla vapaana lattialla, josta ne pääsee kesäisin ikkunan kautta ulos.
Oon aatellu, että jos seudulla on paljon hevosia, ja kysyntää olis, niin rakennan hevosille oman tallin, jossa on enemmän karsinoita ja otan hevosia asumaan. Omistajat saa kyllä itte käydä hoitamassa hevosensa, minä  vaan  vuokraan niille tallipaikkaa.

Ja mulla on siis koulutus tähän. Tai no ei ihan vielä. Oon kyllä opiskellu eläintenhoitoo melkein puoltoista vuotta, mutta lähdin sitten sieltä koulusta pois.. Haen nyt kevään yhteishaussa uudestaan samalle alalle, mutta eri kouluun. Tuorlaan tai Kannukseen, molemmissa se on tosin koirapainotteinen koulu. Mutta katson, että toi tähän mennessä puolentoista vuoden kokemus riittää. Meen kyllä vielä harjotteleen jollekkin lypsytilalle lisää joskus.

Ja noista eläinten roduista vielä sen verran sanon, että kaikki on Suomen alkuperäisrotuja. Lehmät kyyttöjä, kanat maatiaiskanoja, lampaat maatiaislampaita ja niin päin pois. Ne ehkä maksaa eniten, mutta niistä saa myös eniten tukia. Esim. kyytöistä saa 500€/kk/ey eli eläinyksikkö ja yksi eläinyksikkö on yksi eläin.
Lisäks oon sitä mieltä, että Suomen alkuperäisrotuja on suojeltava, ettei ne vallan häviä uusien maailmalta tulleiden valtarotujen alle. Ja vielä yks syy noihin kyyttöihin on se, että ne lypsää vähiten, joten se niistä saatava maito on helpommin kulutettavissa omalla porukalla ja myymällä naapureille ja muille. Meijeriin vietäväks siitä tuskin on, mutta ei sitä hukkaankaan kannata heittää.