On se kumma kun kirjoituksia ei vaan synny vaikka asiaa olisi. Ei vaan mukamas ole enää aikaa kirjottaa. Uunissa on tulonpäällä uunipuuroa ja kun odottelen sen valmistumista koneella pyörien niin tässä on puolisen tuntia hyvää aikaa höpötellä kuulumisia. Kaikenlaista silti sattuu ja tapahtuu harvase päivä, joten en puoliakaan muista mutta jos nyt jotain kuitenkin...

 • Kerrankin olen aikaisin liikkeellä joulujuttujen suhteen. Ihanaa kun ei tarvitse kiireellä alkaa keksiä mitään vaan "kaikki" on valmista ja säilötty kaappiin, sieltä voipi kaivella kun tarve tulee. Eli parisen viikkoa tasaisen tappavaan tahtiin on joulukortteja väännetty molemmat. Juu-u, Kipikin osallistuu. Kipi leikkelee mulle kartongista pohjat ja meikäläinen sitten tekee loput. Aika hienoja niistä on tullut, en olisi hoksannut käyttää nappeja näiden askarteluun ellei anoppi olisi vinkannut. Enkä ole laskenut mutta kaiketi kolmisenkymmentä on valmistunut eikä varmaan enää enempää tarvitse tehdäkään.
  Myös muita joulujuttuja on tullut tehtyä, nimittäin pikkujoululahjoiksi (tai sillain vähemmän tärkeille muistettaville joululahjoiksi) tuikkukippoja. Sain idean tuolta työpajalta ja tiedotin siitä heti Kipille, joka lupasi toteuttaa toiveeni. Elikkäs reilun ranteenvahvuisesta luonnonpuusta (taisi olla omenapuuta) sahattuja n. viiden sentin paksuisia paloja, joihin porattiin tuikunmentävä reikä keskelle, ei tietenkään pohjaan asti. Todellakin yksinkertaista, mutta kauniisti sellofaaniin käärittynä olen saanut jo neljä kiitosta :)
  Toinen pajalta saatu idea on tonttumagneetit, jotka ovat tosin vasta tilausasteella. Höpö tonttu -tarrat on siis tilattuna täältä ja vaneri etsintävaiheessa (linkissä kahta eri tonttua, tarkoitan niitä alimmaisia). Me käytiin visiitillä Kodin Terrassa, mutta ne ei myy mulle kymmenen sentin levyistä siivua isosta vaneripalasta, koska joku asiakas voi tarvita koko palasen. Täytyy varmaan sitten törsätä oikein puukauppaan, se vaan tulee niin pirun kalliiksi. Kun tosiaan tarvitsisin vaan sellasen 10cm siivun jostain reunasta.
   
 • Seuraavaksi täytyy vähän hehkuttaa ELLU-eläintaitokoulutuksen antia. Koulutus siis oli Tampereella edellisviikonloppuna (8.-9.10) ja tarkottaa sitä, että nyt mä saan alkaa järjestää täälä Porissa ELLU Eläintaitokoulutuksia 10-16v lapsille/nuorille. Kipi vei mut sinne kurssipaikkaan jo perjantaina ja voin kertoo että aika haikeissa tunnelmissa oltiin koko ehtoo, itku oli herkässä mutta en voinu alkuitkujen jälkeen itkee kun joka puolella oli joku ja huonekaveri saapu kans jo perjantai-iltana. Seuraavana aamuna mieli oliki jo onneks parempi. Vaikka kyllähän mä sen tiesin että se eka ilta oli pahin vaan sen takia koska oli just tullu eikä sinä iltana ollu mitään tekemistä, kaikki ohjelma alko vasta lauantaina. Raskas viikonloppu se totisesti oli, la aamulla alotettiin klo 9 ja lopetettiin klo 20, su aamulla alotettiin klo 8 ja lopetettiin ohjelmasta poiketen jo klo 18.30, mutta kyllä sekin riitti. (Oikee lopetusaika olis siis ollu klo 19.30)

 Tässäpä tietoa kurssista, jos vaikka jonkun lukijan muksut kiinnostuu :)

 •  Koulutuksen voi järjestää kerhomaisesti 2h/kerta/vko, leirimäisesti viikonloppuna tai miten parhaaks katsoo. Mie haluan pitää kerhona.
 • Siihen kuuluu peruskurssi ja sen jälkeen mielenkiinnon mukaan kurssilainen voi valita neljä eri lajikurssia, kun on suorittanu peruskurssin hyväksytysti - tai tietysti voi olla valitsematta mitään.
 • Peruskurssiin kuuluu 12h ja jokaiseen lajikurssiin 12h. Lajikursseja on koira, kissa, kani/marsu sekä pikkujyrsijät. Jokaisella kerralla on erikseen aiheet: millon puhutaan kissan/koiran/marsun ruokinnasta, millon sen liikunnasta jne. Kurssiin todennäkösesti sisältyy käyntejä eri paikoissa, esim. lemmikkieläinliikkeessä, eläinten kasvattajien luona yms. ja myös kurssipaikkaan saattaa tulla vierailijoita. Jokanen kurssi on eri paikkakunnalla tietysti erilainen ja omannäkösensä, vaikka lähtökohta onkin kaikilla kouluttajilla sama.
 • Peruskurssi maksaa 25€ ja lajikurssit 15€ kipale.
 • Ja ihan näin vinkkinä, että meidän koulutuksessa oli ihmisiä joka puolelta Suomee, muutaman mainitakseni Oulusta, Helsingistä, Ylivieskasta, Turusta, Sastamalasta, Tampereelta ja Mikkelistä ja suurin osa kaiketi alottaa koulutuksensa vielä tän vuoden puolella, että jos lapsesi mielii kurssille/tiedät jonkun kenen lapset vois haluta kurssille, niin vinkkaa ajoissa. Helpoiten kursseista saa tiedon seuraamalla paikallisia lehtiä tai sitten osotteesta www.sey.fi tai www.ellukortti.fi.

Jatkan juttua joku toinen päivä, nyt painun unille... :)