Jo on Sorkka-Liisa Anttilalla pokkaa! Onko se muka joku maatalousministeri, joka väittää että eläinaktivistit ei välitä eläimistä, mutta turkistarhaajat välittää?!?! Eikö maatalousministerin pitäisi olla vähän niinkun "eläinten ystävä" ja ainakin niiden (eläinten) puolella, eikä hyväksyä eläinten kärsimykset turkistarhauksessa tai missään muussakaan muodossa?! Onko se hyvä ministeri, jos peittoo lähiaikoina medioissa näkyneet järkyttävät kuvat ja niitä tehostavat tekstit toteamalla, että näin ei ole kaikilla tarhoilla, nämä on vaan jotain äärimmäisen poikkeustapauksia?!?! Kysyn vaan. Ja pystyy vielä pokkana sanomaan että hän ei suostu eroamaan tehtävästään, koska on auttanu tällä (vai oliko viime) vaalikaudella eläinten asioita enemmän kuin muut ministerit yhteensä! (No en muista tarkkaa sanamuotoa, korjaan kun löydän jostain linkkejä) Kas kummaa kun ei näy missään hänen "auttamisensa". Jos oikeesti olis kiinnostunu auttamaan ja KORJAAMAAN ASIOITA, niin kyllähän se nyt pitäisi näkyä jossain! Vaan turkistarhaus jatkuu samanlaisena kuin vuodesta -50.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1972715&ref=fb

Oon seurannu Vegaaniliiton sähköpostilistall a muiden ihmisten mielipiteitä tarhauksesta ja hyvin samalla linjalla ovat kaikki. Turkistarhaus PITÄÄ lopettaa, mutta ei iskuilla turkistarhoille ja päästämällä sairaat ja kärsivät eläimet luontoon, vaan lopettamalla ne. Tätä mieltä minäki oon ja jos joku olis vaan kertonu, että tänään Helsingissä pidettiin mielenilmaus turkistarhauksesta, olisin miäki sinne oikopäätä menny!

Kymppiuutisissa oli aivan sairaan järkyttäviä kuvia turkistarhoilta. Olin syömässä iltapalaa mutta jäipä loput syömättä kun näytettiin silmäpuolia supikoiria ja naaleja ja en tiedä mikä allöttävä tudehdus naaleilla oli suussa, mutta siis ihan turvonneet ja tulipunaset oli niitten suut, hampaita ei näkyny ollenkaan - oliko niitä edes. HYI YÖK!
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1955610

Sorkka-Liisa väitti, että kaikki puoleet, jopa vihreät, ovat sitoutuneet "tähän touhuun", mutta onneks näin ei ole! Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäen mielestä turkistarhauksesta pitäisi luopua kokonaan ja se otetaankin käsittelyyn vielä tällä viikolla.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1955978

No eipä ole sikojen tai lehmienkään olot luksusta. Nämä tuotantoeläimet on ollu mun mielestä vähemmän mediassa turkistarhakohujen vuoksi, mutta onneks niitäkään ei ole kokonaan unohdettu. Itte oon ollu navetassa töissä ja kahdella toisella navetalla tutustumassa ja voin vaan ihmetellä, että näinkö meitä maatalousalan opiskelijoita opetetaan kohtelemaan eläimiä käytännössä?!? Teoriatunneilla kyllä sanotaan että ei saa tehdä sitä, ei saa tehdä tätä ja näin pitää tai pitäisi asian kuin asian olla. Aika ristiriitaista. Tuo koulutilojen eläinten erittäin matala hyvinvoinnin taso pistää tosiaan pikkusen miettimään. Eikö edes ne ihmiset, jotka on koulutiloilla töissä, näe niiden navettojen epäkohtia ja tee niille kans jotain?!
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1810702

Tässäpä vielä iltasanomien sivuilta sikalavideo Mustasaaren sikalasta: http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/1810582

Sama video myös Sikatehtaat.fi sivulla: http://www.sikatehtaat.fi/sikalat
Sikatehtaat.fi -sivustolla myös muista Suomen sikaloista kuvattua materiaalia. (Pälkäneen sikaloista toisella olen käynyt tutustumassa)

 

Leimatkaa minut sitten kettutytöksi tai ihan miten vaan, mutta erittäin eläinrakkaana ja Satakunnan Eläinsuojeluyhdistys ry:hyn sihteerinä kuuluvana henkilönä haluan kantaa korteni kekoon eli edistää kaikkien eläinten oloja parempaan suuntaan!