Tähän pistän ohjeita, joita olen kakkubloggaajien blogeissa nähnyt ja joita aion siis kokeilla seuraavaksi :)
Mansikkasydän blogista Makuhetkiä
1 kääretorttu- tai sokerikakkupohja
mansikkahilloa
mansikoita
kermavaahtoa
kostutus mansikkamehulla
- Ota iiiisolla sydänmuotilla kaksi samanlaista kuviota kakkulevystä
- Kostuta alimmaista levyä hieman mansikkamehulla ja lisää ohut kerros mansikkahilloa
- Lisää päälle mansikoita ja kermavaahtoa
- Nosta päälle kansi.
- Tee mansikkatomusokerista ja mansikkamehusta kuorrute ja levitä se kakun päälle. Reunoille voi pursottaa kermavaahtoa tai levittää veitsen avulla reunoille kermaa ja heittää päälle nonparelleja
***********************************************************
Tiikerimuffinit myös Makuhetkiä -blogista
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen munat hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Ota taikinasta 1/4 eri kulhoon. Lisää siihen kaakaojauhe sekä maito.
Nostele pienien voideltujen ja korppujauhotettujen muffinivuokien tai paperisten vuokien pohjalle ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Nosta sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Vedä lusikalla syvennys taikinoihin, että raidat hieman sekoittuvat. Paista muffinit 200 asteessa 20-25 minuuttia.
****************************************************************
Minttusuklaaruudut, samasta vieläkin
175 g voita
200 g taloussuklaata
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
3 munaa
1 levy minttukrokanttisuklaata (Marabou)
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1 levy minttukrokanttisuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita
- Sulata voi ja taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokeri, vaniljasokeri ja suola.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää munat suklaaseokseen.
- Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot edelleen seokseen.
- Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä hieman raakaa.
- Jäähdytä kakkulevy (mieluiten seuraavaan päivään asti).
- Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi. Kuumenna ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus pohjan päälle ja nosta viileään jäähtymään.
****************************************************************
Keksikakku, vieläkin sama
200-250 g kookosrasvaa
200 g tummaa suklaata
2 munaa
3 dl tomusokeria
n. 25 nelikulmaista tai pyöreää Marie-tyyppistä keksiä
Sulata kookosrasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi. Sekoita siihen varovasti haalea suklaaseos.
Vuoraa pitkulainen vuoka, n. 1½ litraa, leivin- tai voipaperilla. Levitä pohjalle kerros suklaataikinaa ja sen jälkeen kerroksittain keksejä ja taikinaa. Anna vuoan olla jääkaapissa mielellään yön yli. Leikkaa kakku ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa heti.
******************************************************************
Suklaapulla, samaa edelleen
Normi pullataikina
Kansien kuorrutus:
Laita kasariin 2-3 rkl kermaa ja kuumenna kiehumispisteeseen. Nosta kasari pois levyltä ja sulata kuumaan kermaan tobleronepalasia samalla sekoitellen, kunnes suklaa on tasaista ja suklaakermaseos aika paksua. Kasta kannet suklaaseoksessa tai levitä suklaata lusikalla kansiin. (Koristeeksi voi laittaa esim. yhden pätkispalan.) Laita kannet hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Pätkismousse (pullan täyte):
2,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g (1 pussi) Pätkiksiä
Sulata pätkikset mikrossa tahnamaiseksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Flora vispi ja nostele varovasti Pätkis-juustoseokseen.
Tämän jälkeen annostele lusikalla / pursottamalla pätkismoussea pullan päälle ja nosta kansi päälle. Säilytä jääkaapissa.
******************************************************************
Ja tässä vielä sen Valkosuklaakakun ohje, jonka aion tehdä loppuviikolla, ja se blogi oli siis Makuhetkiä myös :)
Pohja:
Domino-keksejä
Rasvaa (muutama ruokalusikallinen)
Täyte:
2 pss Blå Band valkosuklaa-nougatmoussea
1 prk (2,5 dl) vispikermaa
120 g valkosuklaata
Loraus maitoa
4 liivatelehteä
Päälle:
Suklaarusinoita
Tähti- ja sydänkuvioita (suklaa)
Hienonna dominot (voit käyttää muitakin samantyyppisiä keksejä) monitoimikoneessa ja lisää huoneenlämpöistä rasvaa muutama ruokalusikallinen. Tarkoituksena on saada pehmeä, helposti koossa pysyvä massa, joka painellaa irtopohjavuoan pohjalle.
Täytettä varten valmista mousset. Laita liivatteet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Vatkaa 1 purkki kermaa vaahdoksi. Laita loraus maitoa kattilaan ja kuumenna se. Ota maito pois levyltä ja sulata kuumaan maitoon valkosuklaa. (laita paloiksi ja sekoittele samalla). Laita maito-sulanut suklaa-seos takaisin levylle, kuumenna kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä. Lisää puristellut liivatelehdet kuuman maito-suklaaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos ohuena nauhana moussen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää kermavaahto nostellen moussen joukkoon. Kaada valmis massa pohjan päälle. Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin useaksi tunniksi hyytymään, esim. yön yli.
Koristele esim. suklaalastuilla, suklaakarkeilla, jne.
*************************************************************
Kuorrutetut banaanimuffinit, sama blogi
12 kpl
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää soseutettu banaani, muna ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Annostele vuokiin. Jos käytät ohuita paperivuokia, laita kaksi päällekkäin. Paperiset suuret muffinivuoat ovat tukevia. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia muffinivuoan koosta riippuen.
Kuorrutuksen saa sekoittamalla tomusokeria, appelsiinimehua ja keltaista elintarvikeväriä yhteen. Päälle strösseleitä.
100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja
Täyte:
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g voita tai margariinia
(hilloa)
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
karamelliväriä
nonparellejä
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin (kuva). Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.
Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa.
Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.
Kommentit