No saanpahan mie sittenki tänne jokusen virkkeen tahi värssyn aikaseksi vaikka alkuun näyttikin tosi heikolta, melkein jopa olemattomalta. Ja tämä rustaus käsitteleepi tällä kertaa ainakin laivamatkaa ja yhdistystä, eli SatEsyä.

Oli tännään siis kokkous. Yhristyksen hallituksen järjestäytymiskokkous kaurelle 2010. Oonks mää tosiaan sittenki niin kiltti, etten saa sanottua EI?! Mut siis valittiin sihteeriks tällekki kaurelle. Meinasin sannoo siinä vaiheesa ku mua ekan kerran ehrotettiin, että en ala tällä kaurella, mutta en sanonukkaa mittää. Olis kyllä pitäny, ei olis liiemmi innostanu ennää. No kain'neo kaikki jo vähä kyllästyny siihe hommaa notta pistää ne tekkee jokka ei sano ei ja/tai on uusia.

Mää näin tästä jo viime yönä unta et mut valittii sihteeriks taas ja sit mää aloin selittää et en mää kyl ala täl kaurel ku mulle tulee vauva vuoren sisäl nii en mää sit ehri hoitaa sekä sitä että yhristyst ja sit mää alan rakentaa talooki kohtapuolii, notta en mää siis voi ottaa pestii vastaa.  haha. (sais kyllä olla tottaki notta..)

Kai mulle sit sysätää heti alkuvuonna se jäsenlehren teko. Päätin kyl et alan sitä sit suunnittellee nyt heti kohtapuolii tai se jää taas puolitiehe. Alkuvuoren tapahtummii on sit seuraavaks talvilintujen ruokintatempaus Prismasa ja seuraava kokkous on 12.2.

Lisäks mää tarjourui "kriisiavuks", jos yhrellä navetalla Ulvilasa tarvitaa kriisiappuu. Sitä tarttettas kyl pitempäänki, mut mää sanoin et en voi revetä töistä yhtään.

 

Nii laivareissust mu piti puhumani kans. No se järjestyy ny sitteki. Mu bestis Noora lähtee mu kans sin ja sit sen äiteki tulee sin. JESJESJES!! Ensi oli kyl vähä mutkiiki matkas mut kai ne o ny sit jo voitettu. Matka hinnaks tulee ny sit 22,50€ mut ei sekää o paha ko kaik maksaa oma aamupalas. Toivottavast mullaki olis sillo viä rahaa sit et sais taas tuotuu pari pulloo siält. Ja baariiki aateltii men. Mä haen Nooral sit varmaa kaik juomat ko ei se ite varmaa saa.
Sitä en viä tiä mil mennää satamaa ko toisaalt junal olis helpompi, mut sit joutus maksaa taksi satamaa. Mut omal autolki mennes kuluu kyl bensaa rahaa, siis maksan Noora äitel.

Mä vaa miäti et millai mää sit tuu kotii sielt Turust, ko ei mu kannat sit enää Nooral Jämpäl matkustaa ja sielt sit taas kotio. Ko suoraaki pääsis. En vaa tiä mitä Noora siit sit tuumaa.... Mut toisaalt nii se o vähä pakko tehä et tuun junal sielt, ko se laiva o satamas jotai viide jäljest muistaakseni ja autol kestää Jämpäl jotai reilu kaks tuntii ellei kolmeki. Sielt ei kyl ees tuu jotai neljä jälkee enää bussii tän päi ja torstai aamun pitäs ol taas töis =) Ei tu kesää kyl.

Kyl se huamaa et oon ollu liia kaua jo pois Vammalast. Tää pori sujuu paljo paremmi ko vammala. Jourui jo äskeki kaua miettii muutama sana kohral et millai se sana kirjotetaa. No jourui kyl muutama porilaiseki sana kohral. Mut pitäs varmaa men Vammalaa taas vähä oppii. Huamaa kyl jo täst teksti pituurestki et kumpi o hallinnas nykyjäs. Vaik en mä kyl silti puhu irl iha tällee. (Se jäi enite kaivaa et sekotaks mä ny Kpää murtee ja Pori murtee ja pistä porilaisii sanoi ärräl vaik pitäs ol deel. Kpääs ainaki meinaa puhutaa ärräl eikä deel, mut en muist mite Poris menee oikeesti. Mä siis ite puhu kuitenki ärräl - kamalaa jos o vääri :D) Se o muute rasittavaa lukee jotai toist murret mitä ite puhuu. Aivot joutuu koko aja tyästämää sitä tekstii oikeelaiseks et tajuas ees joka toise sana mitä lukee. Mul meni ainaki itel hirvee kaua aluks et sai jonku pori murteel kirjotetu lyhyenki teksti luettuu, ite ku oli viä iha vammala murtees ja kankaanpää murtees.
Seki oli mun muute hauska huomat et kui porilaiset ei osaa puhuu. No tekee sitä muukki, mut erityisesti oon huaman et porilaiset ja varsinki porilaiset kakarat. Anteeks lapset. Ne sanoo "ketä", vaik pitäs sanoo "kuka". Ja mua ärsyttää niiiiin suunnattomast mm. sanat  "miätein", "leikein", "perusin" etc. SE EI OO SUOMEE!!! :D Joskus joillekki oon korjannu ne sanat, mut en mä noil kakaroil viitti ainaka... Se on vaa nii tyhmä kuulost ko ei osaa puhuu oikei! :DDD

Joo jos riittäs taas täää....

Sit taitaa tul kaikkii sekasi. Porii, Vammalaa, Kpäätä, Turkuu, vähä pohojammaatakii... Tällee mää puhun oikeestikki, irl  
Ei oo Juhast kuulunu mittää. Ei yhtää mittää. En oo sit viittin ottaa siihe ennää yhteyt ko ei kerra itekkää ota. Antaa ol koko paska. Kyl mää se vähä arvelinki et se oli vaa kännis sillo ja puhu mitä lystää eikä sit oikeest tarkottanukan enää selevim'päi. Ei vaa kehrannu sannoo sit ennää ko oli jo menny luppaamaa kaffeet ja kaik. Nooo eipä voi mittää, Juhia tullee ja Juhia mennee. Harmi, olis voinu ol sen kaa vaik kui hauskaa ;) Oli se nii söpöki! <3

Mie oo kunnostanu itteni. Oon leiponu! Ja paljo leivoinkii ;) Eile innostui töist tulo jälkee et hei, mää voisi vaik leipasta jotaki. Sanoin pojil et ettikääs mul näist kirjoist pari ohjet mitä leipoisi. No joko ne ei löytäny mittää tai sit kiinnostus lopahti ku kannoi pöyräl kaks kirjaa ja kaks kansioo täyn leivontaohjei :D Päätin sit ite mitä leivon ja eka tein masaliisaa. Pojat just vähä aikaa takasi pääs sanomast et ei sit Tiina masaliisaa ku sitä on aina! :D Noh nää masat ei ollukka niil, vaa piti vier' ne tännää kokouksee.
No masan jälkee tein puolen pellillistä piirakkaa, joho puolikkaasee laitoi raparperiä ja toisel puolel mutsikoita. Siis niinku 1/4 pellillistä per maku. Olisi mää tehny isommanki piiraka et olis tullu molempii puolet pellist, mut ko olin saanu pohjan sekotettuu ja katoin kulhos olevaa taikinaa, olin sillee et "voi vittu tää on taas tätä tyhmää taikinaa! " Mä inhoon sitä taikinaa mitä pitää käsin taputel pellille. Se ei tartu leivinpaperii vaa käsiin! Olis kyl pitän kattoo joku parempi pohjaohje, mut en löytäny! Toiki oli varmaa kymmenes ohje jonka selasin netist ku äiteeki oli lahjaakkaasti hukannu johonki sen yhen hyvän pohjaohjeen leivontakirjansa välist! :<Haluun löytää taas sen taikina jostai mikä on ko kääretorttua!
Ton jälkee mun piti tehr' viä tiigerigagguu, mut jauhot ja voi loppu sopivast edelliste leipomuksie kohral, et en voinu. Henkka kyl lähti illemmal hakee niit kaupast, mut tosiaa se oli nii illemmal et en sit ennää jaksanukan leipoo. Enkä tännäänkää ehtin' ku piti sin kokouksee men. Harmi :< Ehkä huomen sit ennenku vieraat tullee ;) Kuvei ei taaskaa oo, ehk voin si kaffepöyräst ottaa masoist kuveja ja jos sitä tigrua tullee nii siit sit kans. Vaik masoi ny on kuvattu jo iha tarpeeks ja kaik tiätää minkä näkösii ne o, mut vois ny vaihtelu vuaks ko ei oo pitkää aikaa taas näkyn' minkä valtakunna kuvii täl sivustol. Mistäköhä johtuu..... ;)