Onko nukkiskipinä iskemässä takasin - en tiedä, en tiedä, mutta tänään tein siihen alottamattomaan Nimettömään nukkekotiin ensimmäisen asukkaan. Nimeä en kyllä vielä keksinyt, mutta asukas on nainen ja Wilhelminan serkku. Tässäpä kuvat:

 

 Juu, tylsiä kuvia kun salama peitti kasvot eikä niitä näy. Yritän huomenna uudestaan :)

Jalkoja en vielä tänään ehtinyt tehdä kun alotin aika myöhään ja noiden osien massailemiseen meni aika kauan aikaa sillä massa oli hiukan liian kuivaa vaikka sitä vedellä pehmittelinkin ihan reilusti. Mutta teen ne huomenna tai joskus kun ehdin, ei niillä kiire ole.

Olen suht tyytyväinen lopputulokseen, sillä tämä on elämäni ensimmäinen massailemani hahmo - mutta ei taatusti viimeinen ;) Nyt vain jännään että pysyykö tuo koossa  Lähinnä siis kaulan liitoksia pelkään.... (sielä on kyllä rautalanka sisällä) Rautalanka oli hiukan liian paksua tähän tarkoitukseen eli se on tosi jäykkää. Mietinkin tässä että pitäiskö olla kaukaa viisas ja välttää nuken hajoaminen myöhemmin monista vääntelyistä johtuen ja tehdä nukesta "liikuntarajoitteinen" eli siis pyörätuolityyppi.... Siinä vaan taas olis mulle pähkäilyä millä ihmeellä rakennan pyörätuolin  Nooh, mietitään ;)

Nimettömän nukkiksen "pohjaratkasua" oon myös miettiny.. Tajusin, että olin hiukan tyhmä, kun poistin laatikoston sivuista ne muoviliuskat joilla laatikot on ollu paikoillaan. Olisin voinu ottaa laatikoista pohjat irti ja laittaa ne sillain siihen liuskojen keskelle... Tosin olishan ne ollu rumat ku ne olis paistanu joka paikasta mutta... Kuitenkin se "keskilattia" nyt on ongelmana että millä kiinnitän sen..  
Tajusin myös, etten millään voi ottaa laatikoston alaosaa käyttöön, kun ensinhän suunnittelin sinne vessaa ja saunaa.. Se on ihan liian matala tuohon mittakaavaan, ellei sitä sitten korottais jollain.... Korkeintaan ala-osasta vois tulla "maakellari" mutta tuskin sellasella mitään teen kun en jaksa massailla niin kauheesti...
Jees. Eli asuntoo täytyy siis korottaa ylöspäin. Ajattelin etten koko leveyttä käyttäis, vaan esimerkiks puolet, eli yhden huoneen verran... Lopusta puolikkaasta tulis kattoterassi  

Juu varmaan hiukan vaikee hahmottaa asiaa tälläin, onhan tästä jo lähemmäs puolen vuotta ku oon viimeks asiasta puhunu, joten kattokaa Nimettömän nukkekodin edelleen-samassa-jamassa-oleva ulkoasu tästä.

 

Tällä viikolla joku päivä kun käytiin äiteen kanssa kaupungilla ja eksyttiin Sokokseen, en voinu vastustaa alehyllyä eli halpaa hintaa! :D Ostin nimittäin tämän kirjan:

Sivuakaan en siitä vielä ole kääntäny :D No kun en oo ehtiny! :D Josko huomenna... :) Ihan kiinnostava aihe kuitenkin on, siinä on varmaan paljon hyviä neuvoja joka tilanteeseen. Tällä hetkellä mulla on iltalukemisena, siis ennen nukkuun menoa tämä kirja:

Tosi hyvä kirja, mutta aika vaivalloista ja aikaavievää lukea. Se on kirjotettu niin töks töks. Tykkään enemmän sellasista helppolukuisista kirjoista. Mutta kiva aihe niin pakko lukee loppuun ;)

 

Kakkutilaustakin mulle pukkais taas :) Onneks dead-line on vasta maaliskuun loppupuolella, joten on reilusti aikaa suunnitella :) Mummu tilas multa kakkuja pappan seittemänkymppisille  Olis mulle sit näytön paikka taas, tosin paineet kasvaa melkosesti koska nyt on kyse siitä "hienommasta" suvun puolesta - iskän puolen suku. Äitin puoli ei oo sit niin hienoo ja sen näytön mä jo annoinkin Henkan rippijuhlissa ;)

Väkimäärästä en tiedä vielä mitään koska en oo mummun kanssa suoraan jutellu, vaan mummu oli jutellu äitille tästä.. Veikkaisin sellasta neljää-viittäkymmentä henkee. Se tarkottaa siis ainakin kolmee 10 munan kakkua, tai voi olla paree tehdä neljä.

Puhuin äitille kakkukuvasta, että olis tosi hienoo jos sais teetettyä jostain pappan lapsuudenkuvasta sen kakkukuvan. Äiti innostu heti ja sano että siitä vois tulla sit yllätyskakku (eli edes mummu ei sais tietää siitä) ja sit se olis niinku lahja meiltä. Kun mennään ens viikonloppuna mummulaan niin kysyn vaivihkaa mummulta missä niiden valokuvakansiot on ;) Tuo olis sit niinku pääkakku.

Yhdestä haluaisin tehdä marsipaanikakun, mä niin tykkään tehdä niitä! Ja on ne kyllä herkullisiakin  Siihen tarvis vaan päälle keksiä joku koristus.. Maalata en osaa, enkä raaski ostaa kymmentä eri väriä marsipaania että sais tehtyä jonkun ukkelin tms. isomman koristeen... Eli vähiin käy koristusmahdollisuudet... Ehkä siihen kävis vaan jotku ruusut tai liljat, niinku Henkan rippikakussakin :)

Sitte yks tai kaks peruskermakakkua, siihen/niihin ajattelin ainakin päälle marsipaani/sokerimassaliljoja. Ja koripunospursotukset! ;) Ehkä sopis myös jollain, esim. suklaalla tehty "Onnea" tai numerot tai jotain...

Noh mutta aikaa miettiä vielä on, ei onneks ole kiire! ;)

Mahdollisesti jos kakkuihin liljoja tulee, niin niitä harjottelin siltä varalta jo tänään  Käytin sitä uutta liljamuottiani ja SLY:ltäni saamaani sokerimassaa ja täytyy sanoa, että tykästyin massaan heti! Se ei tarttunut pöydän pintaan eikä kuviot rikkoontuneet vaikka kaulin massan tosi ohueksi! :) (Marsipaanin kanssa mulla menee helposti hermot kun se rikkuu niin herkästi) Sen kanssa ei myöskään tarvinnut käyttää kuin ihan pikkuriikkisen tomusokeria! :) Ja plussaa sekin että se maistuu todella paljon paremmalta kuin marsipaani - siis yksinään, kyllähän marsipaani kakun päällä kuorrutteena hyvää on ;)

Lisäksi tein sokerimassasta uudella myös SLY:ltäni saamalla lumihiutalemuotilla kuvioita. Nekin onnistuivat tosi hyvin, vain muutamasta hiutaleesta irtosi yksi "sakara". Eli todella "sitkeää" se massa on, ei hajoa helpolla pienienkään piiperryksien kanssa

Koepaloja pääsee huomenna maistelemaan veljeni toinen kummitäti ja hänen muukin perheensä, sillä he tulevat meille huomenna kylään. Tätä varten siis tehtiin äiteen kanssa yhdessä tossa iltapäivällä suklaakääretorttu, jonka päälle laitettiin kermaa ja huomenna sitten liljat ja lumihiutaleet  Kuveja luvassa huomenna! :)