Elämä hymyilee, ainaki taas jonkun aikaa. Entinen talo on tyhjä, äiti siivoskeli tänään. Perjantaina vielä vissiin hiukan lisää, maanantaina avainten luovutus. Uus talo onki sitte kaikkee muuta ku tyhjä NauruHymy Laatikoita ja jätesäkkejä joka paikassa, niin täysiä kuin tyhjiäkin. Olkkarissa vierekkäin vaan kaikki huonekalut, oottelee siirtäjäänsä. Kyllä ne varmaan tällä viikolla paikkansa löytää.

Talo on hieno, melkein vois sanoo porvaritaloks, ainaki meidän entiseen verrattuna Nauru Olkkari on tosi iso, äitee ja Timo kaavaileekin lohkasevansa siitä vielä yhden makkarin. Rakastan sen yhtä seinää, se on sellasta harmaata "tiili"seinää. Ei se siis oikeesti tiiltä oo, vaan jotain levyä... Ja katossa spottivaloja, valasee hienosti :) Alla akvaario, joka vielä toistaseks on tyhjä.... Keittiö on kans hieno, ruokailutila on "kaapistokäytävän" päässä ja liittyy olkkariin. Makuuhuoneet on melko pienet, tai no ei äitin ja Timon. Mutta noi kaks muuta on.. Poikien huone pieneni melkeen puolella entisestä. Mun huone taas suureni n. metrin verran pitemmäks.
Saunaan mahtuis vaikka koko suku! Silmänisku Penkkejä on kahdella seinällä varmaan 2,5 metriä, eli siis ainaki 8 hengen sauna Nauru Kiuas on sellanen tornikiuas, mutta upotettu lauteitten alle. Ja mikä parasta, katossa kiertää pienet spottivalot Silmänisku


Mutta ei mitään hyvää, ettei jotain huonookin. Ekana yönä kun oli rankkasade, äiti alko kuuleen outoo ääntä. No ensin ne luuli että tietysti uudessa talossa on uusia ääniä. Mutta se jatku ja äitiä alko häiritteen. Äiti äkkäs, että se kuulu niiten makkarin vessasta. Aukas oven ja järkytty. Sadevesi tippu katosta. Eikä siis mitään pientä tihkua, vaan ihan kunnolla tiputti. Välillä tuli suihkulla. Lattialla oli jo melkonen lammikko. No ei auttanu muu ku alkaa kuivaamaan. Otettiin myös puhelimella kuvia. Timo pisti viestin myyjälle, joka sit soitti aamulla ja lupas tulla kattoon. Lupas myös korjata asian, hankkii korjausmiehen ja maksaa omasta pussista.
Nooh, ei se ollu ainoo. Taloo ei ollu kovin kunnolla siivottu, tai sitte niillä on kovin erilainen tapa siivota ku meillä.. Jouduttiin siivoon kaikki keittiön kaapit uudestaan, sauna odottaa vielä pesijää.
Eikä siinäkään vielä kaikki. Piha on aika kamalassa kunnossa. Ruohoo ei oltu ajettu ainakaan kahteen viikkoon, joten voitte varmaan kuvitella millanen niitty se oli. Pistin siis niityn nurin eilen, hommaan meni aikaa kaks tuntia, vaikka piha on melko samankokonen ku entinen ja siihen meni aikaa kolmisen varttia.
Jokasessa pihan kulmassa on joku puu. Yhdessä omenapuu, yhdessä lehtikuusi, yhdessä pihlaja ja yhdessä mänty. Aika ränsistyneitä ja rumia kaikki, varmaan kaatuu seuraavalla rajuilmalla Nauru Puskia on kans siroteltu toinen sinne toinen tänne, kaikki myös huonolla hoidolla. Aidanvierustat ja se pieni mitättömänkokonen kukkapenkki pihan perällä täynnä rikkaruohoja. Äiti harmistu ihan totaalisesti, se ku on aina tykänny siisteistä kukkapenkeistä ja aidanvierustat pitää olla paljaat.
Raparperipenkki aika pieni sekin, mutta varret niin jumalattoman suuria, että niitä ei kyllä oltu kerätty koko kesänä. Mä sit tein sen operaation tänään, pakastimeen lähti melkein 10 litraa pilkottuja rapsuja. Ja lisää tulee tietysti koko ajan. "Pienimmät" vielä jätin, mutta ens tai viimeistään seuraavalla viikolla kerättävä nekin.
Eikä tässäkään vielä kaikki. Takapihan kiertävä orapihlaja-aita on kyllä leikattu, mutta arvatkaa vaan onko niitä leikattuja oksia kerätty?! No ei! Niitä on aidanvieri täynnä, muutamia rehottaa vielä aidan päälläkin.

Että sellasta..

Mulla on nyt "työvauhti" päällä. Nauru Niinku varmaan huomaa ;) Huomenna jos pesis saunan, niin vois päästä vihdoin illalla saunaan. En oo käyny varmaan kolmeen viikkoon saunassa, vaikka meillä kotonaki sellanen oli.. Lisäks kauhistelin kans tänään sitä kukkapenkkiä, sen kimppuun vois myös käydä huomenna. Olisin jo tänään tehny noi molemmat, mutta ku piti lähtee Kankaanpäähän Maiskin, mun kaverin naimalupajuhlia ja synttäreitä viettään. Maiskilla siis sunnuntaina rippijuhlat ja tänään tuli 15 vuotta täyteen! Kieli ulkona

 

Seuraavaks kirjotan Villa Helmestä, mutta eri postaukseen :)