Nonniin, nyt voisin ehtiä kertoon tästä tapahtumarikkaasta ja ei-niin-mukavasta viikostani. On tapahtunu paljon. Odotukset oli aika korkeella ja petyin, kun asiat ei ollukkaan ihan niin ku luulin. Vaikka eihän mulla ollu mitään ennakkokäsitystä siitä, millasta Tiialla olis, mutta siis kuitenkin..

Lähdin Vihtiin jo sunnuntai-iltana, Tiia tuli hakemaan tiehaarasta varttia vaille 8. Ilta meni hyvin, Tiia esitteli paikkoja ja kerto mitä mun pitäis viikon aikana tehdä yms. Laitettiin lapset nukkuun ja mentiin hoitaan elukat 12 jälkeen. Tai no mä menin sinne kellariin jo 11 aikaan, mutten tietenkään osannu tehdä niille kaneille, marsuille ja gerbiileille mitään. No juu, siinä mää sitte olin ja ihmettelin ja jaoin hiukan heiniä kaneille.. Tiia tuli, ja saatiin hommat kahden maissa tehdyksi.

Maanantaina Tiia lähti aamulla töihin ja jäin niille Limpun, Tiian nuorimman tyttären kanssa kaksin. Ekana päivänä en oikein saanu mitään aikaseks, kun en uskaltanu koskee niihin eläimiin. No, sain kuitenki äitikanin ja 6 pientä poikasta vaihdettua toisesta häkistä toiseen. Matkalla vaan oli pari mutkaa, kun ensin ei meinannu äitikani millään mennä kuljetuskoppaan tietenkään kun ei se olis halunnu jättää poikasiaan. Noh, porkkana häkin perällä vei voiton - ja äkkiä luukku kiinni! Poikaset oli ihan kauhusta kankeita, neljä niistä sain helposti boksiin, mutta kaks karkas. Itku Yritin metsästää niitä yli tunnin - tuloksetta. Onneks sitten Anni (Tiian keskimmäinen lapsi) tuli koulusta ja autto pyydystään poikaset. Olin jo aikasemmin vieny muun perheen uuteen paikkaan uuteen häkkiin, nyt vielä äkkiä nää perässä. Sitten menin sisälle auttaan Annia läksyissä ja Limppu halus että luen sille kirjaa. Tiia ei hirveesti vissiin töistä tullessaan tykänny, että siellä vaan lorvitaan, mutta ei näyttäny olevan vihanen silti. Sitte tuli ilta, syötiin ja oltiin, lapset meni nukkuun yms. Mentiin taas illalla Tiian kans hoitaan eläinlauma, nyt oltiin vähä nopeempia, oltiin valmiita "jo" n. yhdeltä. Sitte kolme koiraa lenkille ja nukkuun.

Tiistaina Limppu oli taas mun kanssa. Mutta nyt ei lorvittu. Olin päättäny, ettei Tiian enää tarvis huomauttaa mulle työtahdistani, hommia kun oli ihan tarpeeks. Siivosin päivän aikana 6 gerbiilinhäkkiä, koiratarhat ja jonku muun jota en enää muista :D . Tiia vaikutti tosi tyytyväiseltä. Hymy Ilta meni samoin ku maanantaina, kakarat nukkuun ja elukoita hoitaan. Oltiin taas hiukan nopeempia, päästiin jo puol 1 nukkuun.

Keskiviikko meni samaan tapaan. Siivosin loput 2 gerbiilien häkkiä, niitä siis oli yhteensä 8. Sitte siivosin 11 hamsterin häkkiä. Kävin tosin välillä Limpun kanssa syömässä ja autoin taas Annia läksyissä. Aika hyvä oli päivän siivoussaldo Hymy Vielä jäi kolme hamsteria siivoomatta - ja tietysti kanit ja marsut. Kun Tiia tuli töistä, syötiin ja lähettiin ratsastaan yhdelle Tiian ja lapsienkin tutulle. Se ilta oli elämäni hirvein ratsastuskerta! Alku meni hyvin, pistetiin Manta-poni kuntoon ja Anni kiipes ensin selkään. Tiia ja Limppu ajo Pyry-shettiksellä kärryjä. Anni käveli sellasen n. 500m pitkän hiekkatien päästä päähän ja pienen n. 50m hiekkatien viel päälle. Sit vaihettiin. Saara, tallinpitäjän tytär, sano että nyt oltiin kävelty tarpeeks ja voisin ravata. Ravasin Saara vierelläni hiekkatien toiseenpäähän ongelmitta, kävelin pienen pätkän kun siinä oli sellasta isokivistä soraa.. Ja taas ravasin takaspäin kun olin päässy saman kohdan yli. Aluks meni hyvin, mutta kun päästiin lähemmäs tallia, Saaran pikkuveljet huito joillain naruilla vähä kauempana - ja Manta ilmeisesti pelästy niitä. Ajattelin, että ei tässä mitään, se vähän kiristi tahtia mutta hiljentää kohta. Mutta ei, se veti pään alas ja pukitti! Mulla oli löysät ohjat ja koska en oo koskaan menny sellasella hepalla joka pukittaa, tipuin saman tien - naamalleni, tarkemmin huulilleni. Saara autto mut maasta ylös ja talutti talliin. Huuhdoin alahuultani kylmällä vedellä, suu oli täynnä hiekkaa ja verta valu vaikka kuinka.
Puolen tuntia siinä varmaan meni, että veri lakkas valumasta ja piti odottaa Tiiaa ja Limppua kun ne ei ollu viel tullu takasin. No, ne tuli onneks pian ja sitte lähdettiin ajaan Lohjalle kun Vihdin tk ei ollu auki. Lohjalla nostettiin kädet pystyyn, oli kuulemma liian haastava hoidettava siellä. No eikun tyttö ambulanssiin ja Töölöön. Siellä olis kuulemma 10 minuutin homma.
Jouduttiin kyl ensin odottaan, et Rauno tuli hakeen Limpun ja Annin kotiin. (Rauno on siis noitten joku perhetuttu..) Tiia tuli kans ambulanssiin. Matka kesti 40 min, se meni nopeesti. Odoteltiin hetken, mutta sitte lääkäri kutsu sisälle. Ensin se tutki hiukan, mutta sitte anto monta puudutuspiikkiä että sai alkaa hommiin. Ensin puhdistettiin hiekat suusta, siinäki meni jonkun aikaa kun aina löyty jostain lisää hiekkaa. No, sitte alettiin ompeleen. Sattu hiukan kun puudutus ei vissiin ollu ylettyny joka paikkaan tai sitte se ei vaan tehonnu joka kohdassa. Tärisin kylmästä ja shokissaki taisin olla ja aina välillä valitin ku sattu. Lopulta saatiin ku saatiinki tikit laitettua, lopullinen saldo tais olla 27. Niitä on nyt sisäpuolella ja ulkopuolella. Lääkäri sano, että tuntohermo oli paljas ja irrallaan, eikä olis ollu kovin kaukana, että mun oikee puoli naamasta olis halvaantunu. Onneks ei!
Hetken jouduttiin odottaan sit viel tikkauksen jälkeen, että pääsin röntgeniin. Ekassa kuvassa joka otettiin seisten, tärisin, mutta kuvat saatiin kumminki otettua ja onneks toisesta kuvasta näki selvästi että mitään ei ollu murtunu. Jotain hyvää sentään. Hymy Hetki viel odottelua sen jälkeen et hoitaja sai raportin kirjotettua ja anto mulle lääkkeet. Päästiin lähteen Töölöstä 00.10.
Taksi vei meidät takas Lohjalle josta haettiin auto ja sitte ajettiin Tiialle. Tiialla oltiin sitte kahden maissa. Söin hiukan ja sitte mentiin nukkuun.

1239556797_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tuossa kuva minusta kun oltiin Tiialla. Ei tosin näy kaikki kaameudet, pistän senkin kuvan..
1239556867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tuossa huuli alhaaltapäin.
1239556925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tikit vasemmalla puolella.

Torstaina Tiia lähti taas töihin aamulla, mä sain jäädä nukkuun vaan kun en huuleni takia mitään pystyny tekemään. Mutta tällä kertaa Tiia kävi töissä vaan yhdessä paikassa ja tuli sitte apteekin ja kaupan kautta kotiin. Se kävi hakemas mun lääkkeet jotka lääkäri oli kirjottanu ja haki kaupasta mulle vähä ruokaa et sain syödä ennen ku lähdin. Matkaevääks se oli ostanu mulle juotavaa jugurttia ja levyn suklaata - tosin en mä sitä suklaata vielä pysty syömään. Lähdin bussilla kotiin 15.50, kotona olin 19.20. Onneks huulta ei särkeny koko päivänä, varoiks silti otin bussimatkan takia yhden buranan. Ilta meni ihan lepposasti, nukuin suurimman osan ajasta..

Perjantaina lähdettiin aamulla ajeleen mummulaan. Huulta ei särkeny vieläkään Hymy En siis ottanu lääkettä koko päivänä, paitsi tietysti antibiootit.. Siinä se sitte meni päivä nukkuessa ja itkiessä. Meinaan sillon ku en nukkunu, itkin. En sen takia että sattu, vaan siks että ku masensi ja väsytti ja muuta sellasta..

Lauantaina oli jo parempi päivä. Hymy Käytiin jopa ulkona kävelemässä hiukan. Sen jälkeen taas nukutti. Iltapäivällä ku mummu ja pappa lähti pappan työkaverin häihin, niin me lähdettiin käymään toisella mummulla kylässä. Sieltä tultiin takas puol yhdeksän aikaan ku mummu meni saunaan. Mummu ja pappa tuli häistä hiukan 11 jälkeen kun mummulle oli tullu kylmä :(