Tämä päivitys on siis lisätty jälkeenpäin omalle paikalleen. Kirjotettu 13.1.2011.

Joulu meni ihmeen hyvin, siis oikeesti tosi hyvin. Torstaina äiti vei meidät mummulaan ja melkein samantien pojat ja pappa lähti hakemaan kuusta kellarista sisälle. Koirat oli tietysti mukana ajelulla, joten mä lähdin niiden kanssa kävelylle jäälle. Ei siellä koirat kyllä kauaa tarjentunu, kun oli niin jäätävän kylmä. No, ei se itestäkään miltään bikinikeliltä tuntunu kun -25 mittarissa ja järvellä nyt tietysti vielä tuulee.

Meillä haetaan perinteisesti vasta aattona kuusi kellarista sulamasta ja tuodaan sisälle. Tänä vuonna se vaan sai sulaa vähän liian vähän aikaa, pappa oli hakenu sen vasta keskiviikkona sinne kellariin. Hetken aikaa se oli komee ja vettä meni monta vatillista (laitettiin kuusenjalka vatiin että kuusi saa enemmän vettä) mutta illalla se jo alko tiputtaa neulasiaan, tais saada lämpöhalvauksen ;D
Aattopäivä meni mummun kanssa ruokia tehdessä ja ulkoillessa, pojat vaan nukku pitkään ja vahtas telkkaria ja latas lahjoja kuusen alle.
Neljän aikaan kaikki oli valmista ja mentiin vaihtamaan parempaa vaatetta päälle, niinkun joka joulu. Sitte syötiin, syötiin hiukan lisää ja vielä puuroa (mummu aina korjaa että se ei oo puuroo vaan riisi ala malta :D) päälle. Korjattiin pöytä ja pojat toimii aina hissinä kellarin ja keittiön välillä. Hetken aikaa lepoo mahan vieressä, sit haettiin loput lahjat piiloista ja alettiin jakaa niitä toisillemme.

Meikäläisen lahjalista tässä:

 • Kahvinkeitin (iskältä)
 • Leivänpaahdin (iskältä)
 • Fiskarsin aterimet (äitiltä)
 • Marimekon raitapaita (iskältä)
 • Espritin sateenvarjo (iskältä)
 • Kaks käsipyyhettä (mummulta ja pappalta)
 • Pipo ja tumput, itte kudotut (mummulta)
 • Party Lite enkelikynttilälyhty (kummitukselta)
 • Mary Kay jalkojenhoitosetti (kummitukselta)
 • rahaa (mummuilta)
 • suklaata (Tiinalta)

Muutakin vielä sain, mutta nyt just ei tuu mieleen.... Lisään niitä tohon sitä mukaa kun muistan.

Lauantaina tuli äiti ja Timo syömään mummulaan iltapäivästä. Taas laitoin mummun kans aamupäivällä ruokia ja pojat toimi hissinä kun katettiin pöytää. Taas syötiin hyvin ja monta kertaa santsattiin ja taas puuroa päälle :D Sen jälkeen mahan viereen maate hetkeks aikaa ja sit mä ja Henkka mentiin koirien kans kävelylle.

Sunnuntaina eli tapaninpäivänä mentiinkin sitten iskälle syömään. Sinne tuli taas "koko suku", eli meidän viiden lisäks Merjan vanhemmat, Merjan lapset Mari ja Teemu, Marin avokki Timo ja Teemun uus tyttöystävä Heidi.
Olin ollu jo niin monta päivää pois sivistyksen parista, että illalla kun pääsin kotiin, lähdin vähän baareileen Tiinan kanssa. Tästä on jo sen verran aikaa, etten siitä reissusta muista miten se meni mutta ihan hyvin kai.

Semmosta.... Tosiaan siis meni erittäin hyvin meidän joulunvietot, noin monta päivää saman katon alla veljien ja vanhusten kanssa eikä yhtään riidelty kukaan. Kai ne pojat on viime vuodesta vähän aikuistunu sitte ;) Kun kattoo meinaan vuoden takaista päivitystä joulusta, niin sehän oli yhtä helvettiä melkeinpä....