Alotetaanko makeimmasta, kakuista ;)

Aika rumalta näyttää kuvassa, livenä parempi :) Vaikka kirjotukset ei ihan nappiin mennykään, kuten kuvasta hiukan näkyy, oli kakku silti ihan kiva. Siihen piti tulla kulmiin liljat, mutta kun en keskittyny juur tähän kakkuun kun multa kysyttiin että "saako tän viedä?" niin vastasin että joo, enkä sitte kehdannu korjata että ei saa :D

6 munan sokerikakkupohja kirjavuokaan tehtynä plus 4 munan kääretorttupohja. Kostutus hedelmäcoktailmehua, toisessa välissä hiukan lemon curdia, omena-vadelmahilloo, hedelmäcoktailia ja kermaa, toisessa välissä omena-vadelmahilloo ja vaniljakiisseli.

Kolme 4 munan kääretorttulevyä, kostutus hedelmäcoktailmehulla. 1. välissä sipaisu lemon curdia ja ohut kerros valkosuklaa-nougat -moussee. 2. välissä omena-vadelmahilloo ja vaniljakiisseliä.

Hedelmäkakku ja liljakakku. Kuva otettu kyllä mun kameralla mutta Merja kuvas, sen takia noin huono laatu.

Hedelmäkakku 6 munan sokerikakkupohja, kostutus hedelmäcoktailmehua. Täytteitä en enää muista :( Tän kakun täytti ja koristeli mummu ihan kokonaan.

Liljakakku 6 munan sokerikakkupohja, kostutus hedelmäcoktailmehua. Samat täytteet kuin aiemmassakin liljakakussa, omenahilloo (2. välissä lemon curd omenahillon sijasta), vaniljarahka-kermaseos ja hedelmäcoktailia. Näitä kakkuja oli siis 2, mutta toista ei laitettu tarjolle ollenkaan.

Ja tähän PITI tulla korinpohjapursotukset, mutta mulla meni hommaan ihan totaalisesti ikä, järki ja terveys. Olin ihan rättipoikki, perjantaina herätettiin jo 8.20 ja tota kakkua pääsin tekemään vasta 7 aikaan illalla. Lisäks kerma ei toiminu ollenkaan. Luulin että käsissä lämpiää, joten laitoin pursotinpussin hetkeks jääkaappiin. No ei se ollu kun 5 minuuttia sielä niin kerma oli jäätyny voille. No voitte varmaan arvata ettei se kerma kulkenu pussista mihinkään. Sitä sai ronklata ainaki puol tuntia. No sitte kerma notkistu jostain syystä liikaa jääkaapissa, joten pursotusjälki ei ollu kaunista. Tässä vaiheessa pyyhin kaikki pursotukset pois, vaihdoin tyllaa ja alotin alusta. Kellokaan ei ollu kuin 20.50 :)

Kuten arvata saattaa, marsipaanikakku (tosin toi vihree oli sokerimassaa). Pohjana 6 munan suklainen sokerikakkupohja. Täytteet samat kuin Henkan rippikakussakin viime kesänä, eli 1. välissä lemon curd ja valkosuklaa-nougat -mousse ja 2. välissä lemon curd ja tummasuklaa-kerma-tuorejuusto -seos :) Päällisen alla sokerikreemi. Koristeena aito neilikka vai mikä lie ja kaksi sokerimassalehteä :)

Päällisestä ei tullu sellanen ku olisin halunnu, sillä tota vihreetä tais sittenki olla vähän liikaa. Tai siis levitin sitä vähän liikaa. Lisäks siitä ei tullu kaunista kuvioo, jäi tollain tyhmästi raidoille. Kahdella ekalla kaulintakerralla en saanu tarpeeks isoa levyä, joten piti pistää kasalle ja kaulia uudestaan. Sen takia vihree levis liikaa.

Tässä vielä kuva kahvipöydästä :)

Sitte vähemmän makeeta :

 "Sisältä kultaa kukkien lailla. Kasvoimme karuilla pohjolan mailla. Jäähän ja routaan peittyivät meidän hellimmät tunteet. Sen joka tietää löytää sen aina, siellä ne säilyy niin voimakkaina. Karu ja kaunis, hiljainen kai mutta sisältä kultaa."

Tintti itte laulamassa pappalle onnittelulaulua. Äiti sano että pappa oli ruvennu itkeen tän aikana ja sitten ku olin lopettanu ja tulossa takas paikalleni, pappa halas mua ja tippa linssissä kiitti. :))

Tintti ja iskä. Iskä vaihteli mulle levyjä ja laitto oikeet kappaleet soimaan :) Iskästä ei ainakaan yhtään huomaa että olis maannu kaks viikkoo Thaimaan auringon alla

Tässä vielä kuva meidän lahjasta pappalle :) Eli moottorisahataiteilijan tekemä karhu. Karhu tullaan keväämmällä maalaamaan ruskeeksi, mutta nyt ei ehditty kun haettiin karhu Kankaanpäästä vasta viime viikolla.