Huh huh, kylläpä ihmiset kirjottaa paljon päivän aikana!  Päivä poissa blogista ja mulla menee yli 2 tuntia lukea seurattujen blogien uudet postaukset!

Oltiin nääs mummulassa viikonloppu, tai eilen aamulla aikasin lähdettiin ja tänään seittemän aikaan illalla palattiin. Tavaroita haettiin mummulan vintiltä muutama laatikko, kun autoon ei enempää sopinu. Mä luulin että otetaan peräkärry mukaan ja tuodaan kaikki sieltä pois, mutta äiti oli päättäny toisin. Noh, tehdään vielä toinen reissu sitte sen jälkeen ku oon muuttanu niin nähdään mitä mahtuu...

Kaivelen aina vintillä kaikkia vanhoja tavaroita ja vaatteita ja etsiskelen sieltä "aarteita". Tällä kertaa löysin ihanan tooosi vanhan laukun, about 30-40 -luvulta  Kuvaa siitä ei vielä ole, otan huomenissa.
Ja sitten löysin myös tälläisen, tosi vanhan kahvipurkin  Aion pestä sen ja ottaa käyttöön omaan kämppääni :D

Ulkonakin olin ihan kivasti, kuvasinkin :) Tässä saldoa:

Iskän ja Merjan mökki.
Aika tylsiähän nämä tälläiset kuvat tosin on, livenä kyllä tykkään katsella Kuloveden maisemia ;) Näyttävätkin ihan erilaisilta :)
Mummula ja rantasauna. Vasemmalla liiteri, oikealla naapuri.
Koikut  Mutkasta käännyttäisiin oikealle mökille ja "suoraan" jatkettaisiin mummulaan.

Ulkoillessa tuli koirille tietenkin kylmä. Tämä lämmitteli näin :

Mutta tämä vaan nuoleskeli tassujaan jalkojeni juuressa :

Ja siis totta kai koirilla takit päällä oli tänään, tuon tiekuvan vaan otin eilen kun tultiin mummulaan ja jättäydyttiin matkasta ja kävelin koirien kanssa tietä pitkin n. puolen kilometriä.

Juhlittiin myös veljeni Henkan synttäreitä (16 v) ja Henkan, pappan ja mummun nimppareita. Henkan ja pappan nimpparit oli 19. pv, Henkan synttärit 22. pv ja mummun nimpparit 23. pv

Mummu oli tehny jo valmiiksi kakun ja täyttäny sen, miä koristelin. 6 munan vaalea pohja paistettu kirja-kakkuvuoassa, välissä mansikkakerman ja rahkan sekotusta ja viimekesäisiä vadelmia  
Päällä kerma-rahkaa, paitsi pursotukset pelkkää kermaa. Joskus jo ennenkin kokeilin noita kiekuroita, mutta ei onnistunu. Näistä onnistu noin joka toinen  Ihan tyytyväinen kuitenkin olin että onnistu edes se joka toinen :D Koristeina sitten vadelma-suklaamarmeladeja ja marmeladikuulia sekä tuota nauhaa...

Henkka kahvipöydässä

Lahjaksi jätkä sai rahaa yllin kyllin, mutta minä lunastin joka sentin jätkän varkauksien ja velkojen takia. 30€ oli entisiä velkoja, mutta tässä pari viikkoo sitte poika kävi mun pankkitunnuksilla tililtäni noutamassa ensin 20€ ja sitte 40€! Yhteensä jätkä on mulle siis pystyssä 90€, joista 58€ sain nyt. Tää sai serkuilta lahjaks 28€ rahaa laskettelua varten, eli yhden päivälipun verran, vaan eipä päässy poika viikonloppuna lasketteleen Ellivuoreen, kun summa siirty mulle =) Iskältä se sai 30€ lahjakortin S-ryhmän kauppoihin (samanlainen ku mä sain kesällä syntsälahjaks niiltä), mutta eipä pääse jätkä törsään sitäkään kun se on nyt mulla paremmassa huomassa

Kakkutilauksestakin muuten puhuttiin mummun kanssa viikonloppuna. Vierasmäärä n. 60, joten 6 kakkua mummu oli ajatellu :)
Mummu oli ollu kierroksella jossain kakkunettikaupassa ja nähny sielä syötävää kakkukuvapaperia. Sillä oli siis sama suunnitelma ku meillä - pappasta joku lapsuudenkuva teetettynä kakkuun ;) Meidän yllätys nyt kyllä meni pilalle, mutta ei se mitään :) Ja tuon kuvan se kai haluais tollaseen kirjakakkuun - olis sit niinkun albumi ;)
Marsipaanikakun sain läpi, niitä tulee jopa 2 :) Samanlaiset ku oon aiemminkin tehny, eli siis sellanen ku Henkan rippikakku oli.
Liljakakkukin kelpasi, niitä siis 2 ja yksi ruusukakku tai sitten kaikki kolme liljakakkuja. Kannatan ensimmäistä, vaikka mummu sanokin että saa olla vaikka kaikki kakut erilaisia, oli kuulemma tykänny siitä Henkan rippijuhlissa ettei ollu kahta samaa. (Oho! :o)

Juhlapaikaksi on kai valittu pappan siskon pojan ja hänen perheensä (perheen lapset meidän pikkuserkkuja) talo, kun perheellä, tai kai ennemminkin hänen vaimollaan on yritys Haapaniemen pidot. Haapaniemessä on vietetty monet sukujuhlat, niin iloiset kuin surullisetkin, ja sen takia mummu ehkä enemmän haluaisi pitää juhlat siellä. Minä taas sanon että nimenomaan sen takia ei pidetä siellä! Äiti sanoo, että kumpi vaan käy, molemmissa omat hyvät ja huonot puolensa, suurin hyvä puoli kuitenkin se, että saa vaan "mennä ja tulla", olla kuin vieraana juhlissa kun Sari hoitaa kaiken. No onhan se niinkin, mutta mä en tykkäis kyllä mennä niitä kakkuja koristeleen "vieraiden" keittiöön. Siis kakut kyllä paistan ja täytän kotona, mutta välimatkan ja muiden vaikeuksien takia koristelen sitten vasta paikan päällä.
Mummu sitä kyllä jäi vähän miettimään, kun sanoin että pidettäis ne juhlat mummulassa. Siellä ei ole pidetty sukujuhlia sitten pappan viiskymppisten, psl. "laiturikauden avajaiset" vuodesta 2000.

Mutta palataampa arkeen ja harmauteen, huomenna alkaa nimittäin viimenen viikko päiväkoti Pörriäisessä.  Ei se asiaa varmaan miksikään muuta vaikka äiti huomenna päiväkodin johtajan esimiehelle soittaakin, auttaa vain vastaisuudessa.
Ens viikolla onkin sitten muuten kiirettä, joka päivä saa juosta tekemässä jos jonkinmoista sopimusta. Vuokratakuu-sopimusta, sähkösopimusta, tv-lupasopimusta, vakuutussopimusta, nettisopimusta.....